Frases per a reaprendre




"Si vols canviar el món, canviat a tu mateix. Ghandi


“No hi ha amor suficient capaç d'omplir el buit d' una persona que no s'estima a si mateixa” I. Orce

"La vida es allò que pasa mentres estàs fent altres plans" John Lennon

"Com que no puc governan els aconteixements, em goberno a mi mateix" Michael de Montaigne

"Si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix" A. Einstein



miércoles, 6 de abril de 2011

"Tienes que ser feliz para que los demás sean felices”

Aquesta frase  m'ha semblat genial, com d'altres que diu Stephane Hessel a la entrevista que he penjat a continuació.  Aquest home es famós ara perque ha publicat el llibre "Indignaos!!!" i això ha conectat amb el que he sentit aquest mati, amb dues persones ben diferents:

Avui m'he tornat a Indignar.
Està clar, que hauré de revisar-me alguna cosa perque no pot ser que m'indigni d'aquesta manera cada cop que veig algú  que no vol sortir del pou, que pateix i segueix posant palades i palades de fem per no sortir. Això m'indigna, però ho controlo, tracto de respirar i mostrar la pala, per anar desenterrant i ensenyar com utilitzar-la. Perque almenys aquesta persona, ve cercant algú, que li mostri on és la pala.

Però ja amb el que no puc, es amb aquelles persones que només miren pel seu (trasero) dit vulgarment. Aquelles persones amb tantes pors, i suposo que tan infeliçes, que només fan que posar traves quan es tracta d'ajudar a algú. Sempre posant l'enfoc cap a allò que els pot afectar d'alguna manera.
Sobretot que no els esquitxi, no sigui que els pugui comprometre d'alguna manera molt recondita i difícil de veure per a la resta del món. Són aquelles persones que tenen com una mena de pensament paranoic, que sempre pensen en el pitjor dels desenllaços i prefereixen no actuar davant la injusticia.

Diuen ...Em sap molt greu... això si arriben a escoltar-te, perque normalment no ho fan. No fos cas que arrivesis a tocar la seva consciència. Es millor emparar-se amb possibles problemes legals, possibles problemes amb tal i qual, es millor no fer res...
No fer res, es com si al món, tothom hagues de lluitar només per ell, i si algú té la mala sort que no li venen les coses de cara o es troba amb algú com ells. Ah!
Mala sort,  no hi podem fer res. Hem de vetllar per lo nostre.

Somriuen, són aparentment agradables, però no els demanis res..no...sempre t'excedeixes, sempre vols fer més del que se't demana, perque? perque et poses amb "problemes" i de rebot els impliques.Si segueixes amb aquesta actitud  poden arribar a amenaçar-te...

Nooooooo, es millor no saber, es millor no escoltar, quasi diria no sentir...noooo
-Mirar endavant,
Però endavant cap a on?
Cap a on van? Son feliços?
Jo els dic a les dones,  tens la responsabilitat de ser feliç, perque si no,  com que tots estem fets de la mateixa pasta, de victima pasaràs a botxi,es així...

i tu, perque vols ajudar al botxi? Et costa el mateix esforç que fer el contrari.... que t'aporta?

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Bona nit! Gràcies per seguir compartint. Aquesta entrada m'ha suggerit algunes idees.
La salut, la felicitat, són drets i no obligacions. Cadascú ha de tenir la llibertat de poder escollir què és el que vol per a si mateix. Aquestes coses no poden ser imposades, per molt que ens dolguin certes injustícies. El que creiem que és el millor pels altres és el que nosaltres creiem, no el que creuen els altres, sinó ja ho haurien fet. Si portes temps dintre del pou al sortir faran molt mal els ulls i el món és el gran desconegut, quina por! S'han de veure encara pitjor.

Una abraçada

Jordi Martinez Atero dijo...

No actuar és actuar.

Publicar un comentario